Viime vuoden toimintaa!

28.1.2020


Pieni yhdistys, paljon tehtyjä asioita! Lue mitä kaikkea oikein saimmekaan yhdessä aikaan vajaassa vuodessa..

Kastliina ry rekisteröitiin yhdistykseksi 28.2.2019. Perustajajäsenten ensimmäinen kokous virallisena yhdistyksenä ja samalla hallituksen järjestäytymiskokous kokous pidettiin 1.3.2019. Tämän jälkeen hallitus on kokoontunut hoitamaan yhdistyksen asioita yhteensä 12 kertaa sekä lisäksi pidettiin koko jäsenistölle avoin kevätkokous 4.7.2019. Syyskokous pidettiin 27.1.2020.

Ensimmäinen isompi hankkeemme oli Kesäkiva! kampanja, johon saimme sponsoreilta ja yhteistyötahoilta mukavasti lippuja erilaisiin kesän aktiviteetteihin (kesäteatteriin, vesipuistoon, kylpylään, Muumimaailmaan yms. lähiseutujen palveluihin). Lisäksi saimme lahjoituksina koottua perheille mukaan myös pienet retkieväät. Kesäkampanja tavoitti loppujen lopuksi 16 perhettä; yhteensä 33 alle 18v lasta sekä 20 aikuista. Kaikki perheet saivat kesäkuun alussa pääsyliput kolmeen eri kesäaktiviteettiin koko perheelle.

Toiminnan käynnistyttyä alkoi myös saman tien tulla perheiltä yhteydenottoja ja avunpyyntöjä. Toimitimme ensimmäisen vaate-, ruoka- sekä hygieniatarvike avustuksen 29.3.2019 ja tähän mennessä olemme toimittaneet yhteensä 44 ns. yleisavustusta (sis. mm ruokatarvikkeita, pesu- ja hygieniatuotteita, vaatetta sekä jalkineita, lemmikkien ruokaa). Alle 18v lapsia näissä perheissä oli yhteensä 104kpl, yksi yli 18v omaishoidettava sekä aikuisia 62kpl. Avustuksia on toimitettu mm seuraaville paikkakunnille: Turku, Raisio, Kaarina, Mynämäki/Mietoinen, Nousiainen, Kalanti, Askainen, Naantali.

Avustushakemuksia meille on tähän päivään mennessä tullut kaiken kaikkiaan 80kpl ja näistä vain 3kpl jo aiemmin hakeneilta perheiltä. Kaikkiin vastaanotettuihin hakemuksiin emme ole voineet toimittaa avustusta, sillä perhe ei ole joko vastannut yhteydenottoihimme, on vetänyt hakemuksensa pois kesken käsittelyn tai ei ole pyynnöistä huolimatta toimittanut tarvittavia tietoja hakemuksen käsittelyä varten.

Kesätoiminnan jälkeen seuraava suurempi ponnistus oli varainkeruutapahtuman järjestäminen alkusyksyllä Mietoisten Maamiesseurantalolla, ja päivän teemaksi valikoitui tanssikurssit. Illalla järjestimme vielä iltatanssit orkesterin tahdissa. 11.8.2019 Tanssi tekee hyvää! tapahtuma järjestettiin usean kumppanin kanssa yhteistyönä. Tärkeimpinä yhteistyötahoina mainittakoon lavatanssiseurat Sekahaku ry sekä Lavahirmut ry, Veraisen Leipomo, Pito-Jussi sekä Weranta Orkesteri. Kaikki työ tapahtumassa tehtiin täysin talkootyönä yhdistyksen jäsenten sekä vapaaehtoisten avulla. Tapahtuma sai positiivista palautetta ja oli kaikin puolin onnistunut ensimmäinen tapahtumamme. Tapahtuma tavoitti kaiken kaikkiaan n 200 henkilöä. Tämän lisäksi talkooväkeä oli mukana n20 henkilöä.

Syksyn tapahtuman ohessa valmistelimme jo joulukampanjaamme. Kun tanssitapahtuma oli saatu ohi, avasimme 16.9. perheille hakuajan joulun ajan avustuksiin. Joulukampanjamme puitteissa perheillä oli mahdollisuus hakea apua lastensa joululahjatoiveisiin sekä ruoka-apua jouluksi. Kampanjaan saapui 41 hakemusta, ja niitä tuli myös hakuajan päättymisen jälkeen monia. Kampanjaan hyväksyttiin lopulta mukaan 25 perhettä, joissa oli yhteensä 19kpl alle 6v lasta, 36kpl 6-17v lasta sekä 32kpl aikuisia. Saimme toimitettua jokaiselle lapselle vähintään 2/3 lahjatoiveista ja suurimmalle osalle jopa kaikki kolme mainittua lahjatoivetta. Perheet saivat myös reilun jouluisen kuiva-ainespaketin, hedelmiä ja juureksia, pakasteita joulun ruokien valmistukseen sekä shampoota. Lahjat kerättiin nettisivujemme sekä sosiaalisen median julkaisujen avulla. Saimme joulukeräyksen yhteistyötahoksi tuotelahjoituksia antaneiden lukuisten yritysten lisäksi myös Tokmanni Raision keskustan liikkeen, Tokmanni Maskun sekä Mynämäen K-Supermarketin, joiden tiloissa saimme järjestää tavarakeräyksen.

Näiden isompien juttujen ohella olemme osallistuneet lukuisiin pienempiin tapahtumiin (myyjäiset, kirpppikset, tapahtumat), joissa olemme tuoneet yhdistystämme esille. Kivoja yhteisiä hetkiä asiakasperheiden kanssa on koettu myös mm Huvimaa sisäleikkiareenalla, kun vietimme päivän jätskibuffan herkuista ja aktiviteeteista nauttien tai kun kävimme porukalla katsomassa Jo-Jo teatterin lastennäytelmää Viirun ja Pesosen Joulu. Innolla jäämme odottamaan, mitä ensi vuonna tapahtuukaan!

T Puheenjohtaja Sanna