Sanasta yhdistystä, sarvesta härkää!

12.3.2019

Tartu kanssamme köyteen..
Tartu kanssamme köyteen..

Jaaa.. niin mikä liina? Miten kummassa yhdistyksestämme tuli Kastliina? Lue pieni tarina nimen takana.

Palataanpa vähän ajassa taakse päin. Siihen päivään, jolloin alettiin miettiä ihan virallista toimintaa ja toiminnalle nimeä. Halusimme löytää jonkin hyvän, mieleenpainuvan ja persoonallisen nimen, joka jollain tapaa kuitenkin samalla kuvaisi tulevan yhdistyksen toimintaa ja arvoja. Ei ihan helppo tehtävä.

The Hetki tuli allekirjoittaneen kohdalle yhtenä pimeänä talvi-iltana, yksin kotona tietokoneen ääressä, selatessa internetin ihmeellistä maailmaa ja pyöritellessä sanoja ja niiden merkityksiä. Kastliina. Miten kummassa se alkoikin hyvin nopeasti tuntua "suunmukaiselta".

Sanaan alkoi heti liittyä myös monia merkityksiä ja arvoja. Kastliinahan tarkoittaa sananmukaiseti heittoköyttä. Siihen siis automaattisesti liittyi mielikuva apuvälineestä, lähimmäisen auttamisesta ja hädän alaan joutuneen tukemisesta. Ollaan samassa veneessä, vedetään yhtä köyttä tasavertaisina ja ojennetaan käsi lähimmäiselle. Luottamusta toiseen ihmiseen ja haluun auttaa. Vielä kun sanaa hieman tutkiskeli ja pohti lisää, saattoi siitä löytää kivasti myös aavistuksen Varsinais-Suomen murretta. Heti piti laittaa viestiä muille, että nyt! Me olemme juuri tuo apuväline.

No, tuosta päivästä on jo mennyt tovi ja matkan varrella on tapahtunut paljon muutoksia, mutta niistä on saatu mainiota oppia tulevaa varten. Nimi sai edelleen kannatusta, on nyt virallistettu ja tästä lähdemme yhdessä täyttä höyryä eteenpäin. Tervetuloa mukaan!

Terveisin yhdistyksen pj Sanna Akkanen